„M:tel“ постаје највреднија телекомуникациона компанија

ГС
„M:tel“ постаје највреднија телекомуникациона компанија

БАЊАЛУКА - Берзанско тржиште у посљедње вријеме показује да „m:tel“, једна од најважнијих српских компанија у БиХ, престиже конкуренцију и постаје највреднија телекомуникациона компанија у земљи.

Цијена  акција компаније „m:tel“ је порасла за више од 60 одсто у односу на почетак 2021. године, а тржишна капитализација за око 300 милиона КМ и сада износи 786 милиона КМ.

Ови резултати показују да је „m:tel“,  надмашио „БХ Телеком“, који је годинама имао примат када је тржишна капитализација у питању.

Тржиште је кажу у компанији „m:tel“, очигледно, одреаговало на долазак новог менаџмента, и од тада цијене акција „m:teаl“ биљеже убрзан и континуирани раст, што је директни показатељ позитивних промјена које су се у компанији десиле и репутације новог менаџмента.

Овим поводом је генерална директорка компаније „m:tel“ Јелена Триван, коментарисала је резултате које биљежи компанија у смислу тржишне капитализације.

-Чини ми се да јавност није препознала величину ове вести, односно колику важност она има за српску привреду и Републику Српску. Зашто је то тако? Зато што „БХ Телеком“ примарно послује на делу тржишта са мање-више два пута већим бројем становника. А, упркос томе, „m:tel“  је за само шест месеци успео да порасте и да постане вредносно већи на берзи од самог „БХ Телекома“, да повећа вредност својих акција за 300 милиона илити за 60,6 одсто. То говори о томе колико је ова компанија успешна али и потентна и колико компаније из Републике Српске без устручавања могу веровати да могу бити доминантне на укупном тржишту а не само на тржишту Републике Српске. Овај резултат произилази из наших улагања, наших аквизиција, улагања у садржај, као и у иновативне технологије и ми смо дефинитивно као „Телеком Србија група“ и „Телеком Српске“ апсолутно доминантни телекомуникациони оператер у овом региону - рекла је Јелена Триван.

Акције „m:telа“  су у овом тренутку најликвидније акције на Бањалучкој берзи и то већ довољно говори о једном другачијем приступу у руковођењу највећом српском инвестицијом у БиХ.

-Заинтересованост инвеститора је очигледно повећана, а све то је резултат позитивних промена које смо донели у пословању и функционисању целокупне заједнице - закључила је Јелена Триван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана