Мркоњићка Мањача на лицитацији

М. М.
Мркоњићка Мањача на лицитацији

БAЊA ЛУКA - Имовина и некретнине ДИП "Мањача" Мркоњић Град у којој је спроведен стечај, излицитиране су на лицитацији одржаној у петак у Основном суду у Бањој Луци за 1.553.831,60 марака.

Имовина је раније процијењена на 4.661.000 марака.

- У року од 30 дана купац треба да уплати постигнуту цијену, умањену за депозит. Након тога он постаје власник ДИП "Мањача" Мркоњић Град - рекао је стечајни управник у ДИП "Мањача" Мркоњић Град Влајко Гурешић.

Нагласио је да је ово четврта лицитација за продају имовине некретнина и опреме.

- На лицитацији смо имали само једну понуду и понуђач је желио да остане анониман. Он је раније уплатио депозит од 50.000 марака, што су бесповратна средства. Одбор повјерилаца донио је одлуку да се имовина не смије продати испод једне трећине од процијењене вриједности и тако је учињено - рекао је Гурешић.

Он каже да му је драго што је "Мањача" продата, јер вјерује  да ће предузеће највјероватније наставити са истом дјелатношћу и да ће запослити велики број радника.

Гурешић каже да ће продаја фабрике бити проглашена успјешном тек када купац буде платио излицитирану цијену.

Укупна дуговања ДИП "Мањача" су око шест милиона марака. Из стечајне масе стечајни управник очекује исплату око једне трећине обавеза према повјериоцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана