“Монтенегро ерлајнс” у минусу 17 милиона евра

Агенције
“Монтенегро ерлајнс” у минусу 17 милиона евра

Подгорица - Црногорски авиопревозник “Монтенегро ерлајнс” у прошлој години имао је губитак од 5,5 милиона евра, чиме је укупан минус компаније повећан на 17 милиона евра, саопштено је на конференцији за новинаре ове компаније.

Предсједник Одбора директора ове компаније Зоран Ђуришић, међутим, каже да није превише забринут јер укупну авиоиндустрију Европе потреса финансијска криза.

“И у овим тешким околностима успјели смо да се одржимо и будемо међу три компаније у европском врху које су имале најмањи губитак по авиону”, рекао је Ђуришић новинарима.

Према његовим ријечима, набављена су три нова авиона, уговори за четврти су потписани, а вриједност тих авиона је око 150 милиона евра.

Ђуришић је навео да од дугова остварених у првој половини године, око 2,5 милиона евра чини разлика у цијени горива, а око 1,5 милион евра разлика у валутном курсу.

“У посљедње три и по године превезли смо два милиона путника и генерисали стотине милиона евра у платном промету државе”, навео је Ђуришић, те додао да су у овој компанији задовољни како је почела љетна сезона.

Нови извршни директор ове компаније Петар Гломазић рекао је да је број путника у првој половини ове године порастао за шест одсто, иако је број летова смањен за око пет одсто.

Гломазић је истакао да је на губитке утицала цијена горива која је осјетно виша у односу на претходну годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана