Могуће увођење и контрамјера

Глас Српске
Могуће увођење и контрамјера

ПОДГОРИЦA - Усвајање закона о заштити домаће производње у Парламенту БиХ могло би да доведе до тога да се овај проблем рјешава пред арбитражом CEFTA, а као крајња посљедица могао би довести и до увођења контрамјера под притиском привредника, пренијела је Срна.

То је један од седам заједничких ставова са састанка који је са амбасадорима држава потписница CEFTA споразума имао предсједавајући CEFTA, црногорски министар за економски развој Бранимир Гвозденовић и шеф Мисије Европске комисије у Црној Гори Леополд Маурер. У име БиХ, састанку је присуствовао амбасадор у Подгорици Бранимир Јукић.

На састанку је истакнуто да "стављање закона о заштити домаће производње у БиХ на дневни ред Парламентарне скупштине није претходила обавезна процедура претходних билатералних консултација са чланицама CEFTA на које се мјере односе, нити је о томе информисан Заједнички комитет CEFTA".

Јукић је учествујући у раду састанка нагласио да БиХ "поштује све међународне уговоре и споразуме које је потписала".

Гвозденовић је уручио писмо Јукићу и тражио од њега да пренесе Парламенту БиХ ставове са састанка у Подгорици.

Маурер је истакао да би доношењем закона о заштити домаће производње БиХ значајно угрозила стране инвестиције и позвао власти у Сарајеву да нађу рјешење тог питања са осталим чланицама CEFTA споразума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана