Млађеновић: Предстоје велика улагања након отварања граничног прелаза "Братољуб"

Срна
Млађеновић: Предстоје велика улагања након отварања граничног прелаза "Братољуб"

БРАТУНАЦ- Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић очекује да ће са изградњом царинског терминала и граничног прелаза за теретни и путнички саобраћај код новог моста "Братољуб" у овој општини, доћи до значајног инвестирања, запошљавања и убрзаног развоја ове локалне заједнице.

Завршетак граничног прелаза и заједничког царинског терминала за БиХ и Србију, који се гради на простору Братунца, предвиђен је за прољеће идуће године.

Млађеновић је рекао да је изражено велико интересовање инвеститора са обје стране Дрине за локације и изградњу привредних капацитета у индустријској зони која ће се градити код бесцаринске зоне у непосредној близини новог граничног прелаза на Дрини према Љубовији.

"Слиједићемо примјер Пирота у Србији који у слободној зони запошљава чак 14.000 радника и остварује изузетне приходе", навео је Млађеновић.

Он је подсјетио да је буџет општине Братунац 2001. године износио свега 900.000 марака и да је у то вријеме било осам неисплаћених плата и доприноса према радницима, а овогодишњи буџет је око 11 милиона марака, а доприноси и плате се редовно исплаћују и тренутно је на општинском рачуну резервисано 400.000 марака за капиталне пројекте.

"Прије 20 година радовали смо се пројектима од 10 и 20 хиљада марака и незамисливи су били пројекти троцифрене вриједности, а посљедњих година реализују се пројекти вриједни 10 и 20 милиона марака у братуначкој општини", илуструје Млађеновић.

Према његовој процјени на основу планова развоја и интересовања инвеститора за улагање, у Братунац ће у наредних пет година бити инвестирано чак око 400 милиона марака и то ће довести до отварања великог броја нових радних мјеста, повећаног запошљавања и убрзаног развоја овог мјеста и задржавања младих на овом простору.

Млађеновић је истакао да су у посљедњих десет година на подручју братуначке општине реализовани бројни пројекти укупне вриједности око 200 милиона марака што доноси приходе локалној заједници и општина редовно сервисира све обавезе јер нема никаквих дуговања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана