Млади све више заинтересовани за сопствени бизнис

Агенције
Млади све више заинтересовани за сопствени бизнис

Бањалука - Млади људи су све више заинтересовани за предузетништво и развијање сопственог бизниса, истакнуто је данас у Бањалуци на представљању “Програма за предузетничку омладину”, преносе агенције.

Директор Универзитетског предузетничког центра Универзитета у Бањалуци Марио Милановић рекао је да су млади схватили да једино могу да се ослоне на сопствене снаге и да не желе да њихово запошљавање зависи од неког другог.

Извршни директор Иновационог центра Бањалука Драго Гверић рекао је да су млади, који су у овом центру почели развијати своју пословну идеју, најчешће опредјељени за информационе и комуникационе технологије, развој софтвера, оглашавање и презентације путем интернета.

- Међутим, имамо и младе људе који своју пословну идеју базирају на енергетској ефикасности, у сектору технологија, финансија и друго - рекао је Гверић.

Он је истакао да се у Иновационом центру Бањалука свима пружа могућност да од почетка до краја реализују своју идеју уз помоћ стручњака.
Гверић је додао да у овом центру тренутно постоји 26 тимова који раде на развоју своје пословне идеје, али да су капацитети центра далеко већи, те позвао младе да крену у предузетништво.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Бојан Гребенар рекао је да је данашња презентација прва од пет регионалних у оквиру пројекта “Развој омладинског предузетништва”.

Он је подсјетио да је презентацијама претходило потписивање Споразума о сарадњи у оквиру наведеног пројекта између Омладинског савјета Српске и Универзитета у Бањалуци.

Гребенар је истакао да кроз практичне информације о томе шта је предузетништво и које су најзначајније институције у вези са тим, те представљањем успјешних младих предузетника, жели створити додатни интерес код омладине о предузетништву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана