Митровић: Инфраструктурни пројекти - предуслов за стране инвеститоре

Срна
Митровић: Инфраструктурни пројекти - предуслов за стране инвеститоре

САРАЈЕВО - Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић истакао је данас у Истанбулу значај потписивања споразума између Савјета министара и Владе Турске о сарадњи у инфраструктурним и грађевинским пројектима, који сматра кључним предусловом за привлачење страних инвестиција.

Митровић је, заједно са члановима Предсједништва БиХ Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем, на радном ручку са представницима Одбора за економске односе са иностранством (ДЕИК) Турске, навео да је потписивање споразума о инфраструктури први корак у реализацији великог пројекта изградње ауто-пута Сарајево

- Београд, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

“То за нашу земљу значи повезивање са Србијом, земљама западног Балкана, па и Турском. Посебну захвалност дугујемо предсједнику (Турске Реџепу Тајипу) Ердогану који је пружио руку пријатељства и помогао да БиХ крене у активност на коју се чекало годинама, а то је спајање два највећа града у региону”, рекао је Митровић.

Он је захвалио Ердогану и турском народу за донацију БиХ 30.000 вакцина против вируса корона у тренутку када није добављена ниједна вакцину из “Ковакс” програма.

Делегацију Одбора за економске односе са иностранством Турске предводио је предсједник ДЕИК-а Наил Олпак.

У саопштењу се наводи да су у делегацији били и предсједавајући пословног савјета Турска-БиХ Музафер Чилек, чланови Одбора и Скупштине ДЕИК-а, представници пословног савјета Турска-БиХ, те бројни пословни људи из Турске.

Након радног ручка са представницима ДЕИК-а, Митровић је разговарао са предсједником турске компаније Емрулахом Туранлијем о реализацији потписаног споразума на територији Србије и БиХ, односно почетку изградње ауто-пута Сарајево - Београд - Сарајево. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана