Мишковић продаје Макси маркете

Глас Српске
Мишковић продаје Макси маркете

БЕОГРAД - Српски бизнисмен Мирослав Мишковић, који се налази на челу "Делта холдинга", планира да прода трговински ланац "Делта макси" једној белгијској компанији, сазнаје Б92.

Послије информације да су финализовани преговори са белгијском "Делхаузе гроуп", која би требало да преузме већински пакет акција у "Максију", а коју је објавио један новосадски дневник, из компаније "Делта" саопштили су да "ниједан потенцијални партнер није у завршним преговорима".

Новосадски лист наводи да је белгијска компанија на корак до преузимања 51 одсто акција "Максија".

- Нова Мишковићева стратегија биће улагања и развој првенствено "Делта аграра" који ће своје потенцијале да усмјери ка тржишту Русије - наводи лист, преноси Б92.

Извор листа потврђује да је за највећи трговински малопродајни ланац у Србији био заинтересован аустријски "Интершпар" и француски "Керфур", али да је најбоља понуда постигнута у преговорима са белгијском групом која у власништву држи и познати ланац хипермаркета "Цора" и ланац супермаркета "Матцх".

У саопштењу "Делте" потврђено је да је више инвестиционих фондова и мултинационалних компанија заинтересовано за улазак у власничку структуру "Делта максија" и да је "Делта" добила неколико понуда, али се истиче да ниједан потенцијални партнер није у завршним преговорима.

- Ниједан потенцијални партнер није у завршним преговорима, нити је на корак до уласка у власништво "Максија", а посебно не на корак до већинског пакета - истакли су из Мишковићеве компаније.

"Делта макси" је највећи трговински ланац у Србији, који у оквиру "Делта макси групе" на тржиштима Србије, Бугарске, Црне Горе и БиХ послује са 500 малопродајних прехрамбених објеката. "Делта макси група" у овој години, додају на Б92, очекује приход од 1,74 милијарде евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана