„Мишелин” отвара 700 радних мјеста у Пироту

Танјуг
„Мишелин” отвара 700 радних мјеста у Пироту

Пирот - Француска компанија “Мишелин” отвара 700 радних мјеста у Пироту, на југоистоку Србије, а укупна инвестиција је вриједна 170 милиона евра.

Меморандум о разумијевању о реализацији инвестиционог пројекта компаније “Мишелин” у општини Пирот потписао је, у присуству предсједника Србије Бориса Тадића, министар економије Србије Небојша Ћирић.

Меморандум су потписали и директор компаније “Тигар тајерс” Ерик Фајдуј, директор-партнер компаније “Мишелин” Мишел Ролие и предсједник општине Пирот Владан Васић - саопштило је Министарство економије Србије.

Ћирић је истакао да је циљ прве фазе овог инвестиционог пројекта повећање производног капацитета фабрике и да до 2016. године, умјесто досадашњих осам милиона, ова компанија производи 12 милиона гума годишње.

Компанија ће уложити у набавку нових машина и опреме, као и за запошљавање укупно 700 нових радника до краја 2016. године.

- Ово је почетак даљег развоја компаније жМишелинж у Србији. У другој фази, план је да практично дуплирамо производњу и да имамо фабрику која ће производити 20 милиона гума годишње - рекао је Ћирић.

Он је додао да ова одлука компаније “Мишелин” да инвестира у Србију само показује њихову одлучност да буду центар овог дијела Европе, па и свијета, у производњи гума које су несумњиво препознатљиве свуда у свијету.

Директор компаније “Тигар тајерс” Ерик Фајду рекао је да је увјерен у успјех овог пројекта у Пироту, који има веома важну улогу у провођењу стратегије “Мишелина”, а то је значајније проширење на тржиште Русије и земаља ЕУ.

Компанија “Мишелин” бави се производњом и заштитом гума за возила и тренутно се налази се на водећој позицији на свим тржиштима пнеуматика и повезаних услуга.

Ова компанија запошљава око 109.000 радника у 72 производна постројења у 19 земаља широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана