Мишелин отпушта 700 радника

Aгенције
Мишелин отпушта 700 радника

Париз - Француска компанија "Мишелин" саопштила је данас да ће, због слабе потражње у Европи, у једном од својих постројења у Француској престати са производњом камионских гума до 2015. године, те отпустити 700 радника.

У саопштењу "Мишелин" наводи да ће прекинути са производњом камионских гума у свом постројењу Жу ле Тур на западу Француске и да ће мануфактуру концентрисати у својој фабрици у мјесту Роше сур Јон, такође, у западном дијелу те земље.


У саопштењу се истиче да ће се тиме производња камионских гума на годишњем нивоу до 2019. године на тој локацији повећати са тренутних 800.000 на 1,6 милиона и да ће тиме бити створено 170 нових радних мјеста.

У саопштењу се додаје да ће само 200 од тренутно запослених 930 остати на послу у Жу ле Туру. "Мишелин" је, такође, саопштио да ће до краја године окончати производњу камионских гума у Алжиру.

"Мишелинова" постројења у тој сјеверноафричкој држави преузеће алжирска компанија "Севитал", која се обавезала да ће понудити посао за 600 радника француске компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана