Мирјанић: Подршка Србије унапређењу аграра РС

Срна
Мирјанић: Подршка Србије унапређењу аграра РС

Нови Сад - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је данас у Новом Саду да ће Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србије пружити максималну помоћ при изради мјера и законских пројеката који ће унаприједити аграр у Српској.

“Половином јуна министар пољопривреде Србије Снежана Богосављевић - Бошковић доћи ће са сарадницима у Бањалуку, кад ће са нашим стручним тимом бити прецизно и аналитички размотрене мјере и законски пројекти у вези са унапређењем аграра у Републици Српској, да би се што прије нашли пред посланицима Скупштине Српске”, рекао је Мирјанић Срни послије радног разговора са Бошковићевом на Новосадском сајму.

Одговарајући на питање Срне има ли Република Српска механизме да се заштити домаће пољопривреднике од јефтних пољопривредних производа из ЕУ, првенствено из Хрватске, он је навео да је то питање за надлежно министарство БиХ.

“Министарство за економске односе и спољну трговину БиХ мораће да уведе ред на граници када је ријеч о трговинској размјени са Хрватском, како би се заштитили домаћи пољопривредни произвођи оба ентитета. У противном, опстанак домаће пољопривредне производње биће озбиљно доведен у питање”, констатовао је Мирсјанић.

У Новом Саду данас је почео 82. Међународни пољопривредни сајам на коме, осим из Србије, учествује 1.500 излагача из 60 земаља Србије, Европе и свијета.

Из Републике Српске на Сајму се представљају 22 фирме и привредна друштва на заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана