Мирјана Шаренац Мичић, нови директор ТРБ-а:Приоритет јачање људских ресурса и развој нових производа

Срна
Мирјана Шаренац Мичић, нови директор ТРБ-а:Приоритет јачање људских ресурса и развој нових производа

БИЈЕЉИНА - Мирјана Шаренац Мичић, која је именована за генералног директора компаније Технички ремонт Братунац (ТРБ) након вишегодишњег успјешног руковођења пројектима ове компаније у Намибији, планира да настави да развија ТРБ у три основна правца - јачање људских ресурса, развој нових производа и усавршавање постојећих, те да доприноси развоју средине у којој дјелује.

Мичићева, коју је на ову функцију именовао већински власник и досадашњи генерални директор ТРБ-а Славен Ристић, рекла је да је њена визија да ТРБ и даље активно ради на улагању, првенствено, у квалитетан технички и инжењерски кадар, јер су они основ и богатство на којем се заснива и сам развој нових производа.

-Стално радимо, трудимо се да развијамо нове производе, повећавамо постојеће капацитета и тако ће бити и даље. А, о једном потпуно новом производу ускоро ћемо дати и више информација - навела је Мичићева.

Она је истакла да ће бити настављен и рад на јачању препознатљивости ТРБ-а како на домаћем, тако и на међународном тржишту, саопштено је данас из ове компаније.

Мирјана Шаренац Мичић је у ТРБ-у од 2014. године, када је прво почела да ради волонтерски, а затим и као приправник, а њен пословни развој је својеврсна паралела развојног пута саме компаније.

-Вјерујем да сам један од ријетких примјера запослених у нашем окружењу, коме је указано безусловно повјерење да за тако кратак период напредује од волонтера и приправника (у септембру 2014) до генералног директора (у септембру 2021. године) - рекла је Мичићева.

Она каже да је имала велику срећу да од самог почетка учи од најбољих и има огромну захвалност и поштовање према Ристићу, који јој је од првог дана пружао велику подршку.

-Препозната је обострана жеља и енергија за постизање успјешних резултата. Јасна визија, дисциплина, преданост и одговорност према послу су пресудни кључеви успјеха и сваки послодовац би требао на овај начин да мотивише своје запослене - навела је Мичићева.

У Намибији је радила шест година – прво као административни радник, затим шеф администрације, пројект менаџер, па регионални менаџер.

Она је навела да је и са колективом ТРБ-а у Намибији имала дивну сарадњу и безусловну подршку све године досадашњег рада.

-Заједнички смо превазилазили све препреке, остварили сјајне резултате и постали веома успјешан тим. За ових шест година научила сам да без тима нема ништа. Ја сама не могу ништа, а ми заједно можемо све. То је ТРБ - поручила је Мичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана