Министарство финансија РС: Важна улога банкарског сектора у јачању економије

Srna
Министарство финансија РС: Важна улога банкарског сектора у јачању економије

БАЊАЛУКА- Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас да је тренутно важно ојачати привреду и економију у цјелини, а да у томе банкарски сектор има важну улогу.

Видовићева се данас на састанку у Бањалуци са руководиоцима комерцијалних банака које имају сједиште у Српској и Агенције за банкарство Српске истакла да очекује наставак успјешне сарадње.

"Наш обострани интерес је да имамо снажну економију. У вези са тим смо представили и наше планове у области управљања дугом, прије свега наш Календар аукција и стратегију за ову годину, како би руководства банака могли ускладити своје планове са њим", навела је Видовићева.

Видовићева је током састанка, у оквиру редовних годишњих консултација с циљем јачања сарадње и унапређења банкарског сектора, нагласила да је веома значајно то што су током пандемије комерцијалне банке, у сарадњи са Гарантним фондом и Инвестиционо развојном банком, пружале подршку привреди и становништву Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија Српске.

На састанку су разматрани стратешки правци развоја у предстојећем периоду, са посебним нагласком на актуелна осавремењавања законске регулативе и планиране средњорочне активности, с обзиром на обавезе усаглашавања са стандардима ЕУ и потребе увођења најбољих пракси у овој области.

Дијалог је прилика за сагледавање постојећег стања, истицање предности и недостатака постојећег система и унапређење стратешких праваца развоја банкарског сектора, истакнуто је, између осталог, на састанку представника Министарства финансија, комерцијалних банка и Агенције за банкарство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана