Минимални приходи од концесија

М. Ч., Фото: А. Чавић
Минимални приходи од концесија

Бањалука - Досадашњи ефекти издатих концесија у Републици Српској су незадовољавајући, наплата прихода од концесионих накнада је минимална и то је недопустиво у наредном периоду.

Рекао је то данас премијер РС Aлександар Џомбић послије тематске сједнице Владе на којој је разматран Приједлог закона о концесијама, као и информација о стању у области концесија.

Џомбић је рекао да је дио проблема наслијеђен 2006. године од претходне Владе када је затечено више од 100 издатих концесија за мини хидреолектране компанијама које нису кредибилне и које немају капитал.

Он је истакао да ће се у наредном периоду наставити са раскидањем уговора са концесионарима који не поштују уговорене обавезе.

- Министарство индустрије, енергетике и рударства задужено је да у року од 60 дана упути у процедру нови Нацрт закона о концесијама, како би до краја године био усвојен приједлог овог закона. Сва министарства су задужена да анализирају постојеће уговоре и да, уколико за то постоје услови, раскину уговоре са концесионарима и траже наплату штете са циљем да ослободимо природно богатсво које смо дали у концесију за новог инвеститора - казао је Џомбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана