Милошевић: Вјерујемо Влади да ће сачувати радна мјеста

Aгенције
Милошевић: Вјерујемо Влади да ће сачувати радна мјеста

Источно Сарајево - Предсједник Извршног одбора Синдиката предузећа "Енергоинвест – Расклопна опрема" (РAОП) Источно Сарајево Синиша Милошевић изјавио је да вјерује обећању Владе Републике Српске да се интензивно ради на очувању радних мјеста у овом предузећу, јавиле су агенције.

Милошевић је рекао да радницима најмање одговара стечај, јер се плаше да може доћи до тоталног колапса и гашења фирме због великог броја људи који нешто потражују од РAОП-а.

- Једино што одговара радницима јесте да раде и зараде плату - нагласио је Милошевић.

Он је рекао да су представници Синтиката РAОП-а спремни да се састану са министром индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељком Ковачевићем или са било ким из Владе с циљем проналажења рјешења на фону обећања које су радници добили, а то је очување радних мјеста у РAОП-у.

Ковачевић: Разматрају се све опције, па и стечај

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић изјавио је да се свакодневно разматрају све опције у циљу рјешавања проблема у предузећу "Енергоинвест – Расклопна опрема" (РAОП) из Источног Сарајева, међу којима је и опција стечај.

- Свакодневно тражимо најбоља рјешења за ово предузеће. Увјерен сам да ће радници бити задовољни пронађеним рјешењем, иако нас садашњи менаџмент није успио увјерити да имају искрене намјере у вези са развојем РAОП-а - каже Ковачевић.

Подсјетивши да је ово предузеће презадужено и да нема посла, Ковачевић је најавио да ће се ићи и на радикалне резове у РAОП.
Предсједник Владе Републике Српске Aлександар Џомбић 1. новембра разговарао је са представницима Синдиката предузећа РAОП о приједлозима чији је циљ трајно рјешавање питања овог предузећа, с нагласком на рјешавање статуса радника.

Тада је договорено да представници Министарства финансија, Министарства индустрије, енергетике и рударства, Пореске управе Републике Српске и Синдиката РAОП-а у наредних седам дана анализирају понуђена рјешења и предложе најповољније, након чега би требало да буде одржан нови састанак представника Владе Српске и Синдиката "РAОП-а".

Радницима РAОП-а дугује се око 3,5 милиона КМ, а у овој години добили су три аконтације у највишем износу од 250 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана