Милошевић: Ускоро лицитација и продаја имовине РАОП-а

Агенције
Милошевић: Ускоро лицитација и продаја имовине РАОП-а

Источно Сарајево - План предсједника Републике Српске Милорада Додика у вези са превазилажењем проблема у “Енергоинвестовој” Расклопној опреми (РАОП) у Источном Сарајеву почео је да се реализује, рекао је предсједник синдиката РАОП-а Синиша Милошевић, преносе агенције.

- Пореска управа Републике Српске упутила је у наше предузеће своје представнике који интензивно раде на попису имовине РАОП-а, након чега би требало да услиједи лицитација и продаја те имовине, а све се одвија у складу са планом предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је крајем прошле године посјетио наше предузеће и обећао нам помоћ у очувању радних мјеста и покретању производње - рекао је Милошевић.

Према његовим ријечима, радници РАОП-а очекују да тај процес буде окончан што прије и да се што прије врате на посао.

Он је додао да се радници сада налазе код својих кућа, након што су реализоване све раније уговорне испоруке према купцима, укључујући и партнере из Словачке.

Милошевић је рекао да радници очекују да им ових дана буде уплаћен дио новчаних потраживања на име једнократне помоћи.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је крајем новембра да ће Српска купити предузеће РАОП.

Он је истакао да је са Пореском управом договорено да активира хипотеку и да Република Српска купи ову имовину, формира ново предузеће, упосли раднике и кредитно подржи ново предузеће за производњу, те помогне у остваривању нових послова.

Додик је након састанка са руководством и представницима синдиката РАОП-а изјавио да је увјерен да се тај посао може завршити, као и да је опредјељење Владе и институција Српске несумњиво и да он гарантује успјех.

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је раније да Влада Српске намјерава да обезбиједи услове да “Електропривреда Републике Српске” купи РАОП за своје потребе.

Џомбић је оцијенио да РАОП може да производи квалитетне и конкурентне производе у односу на друге произвођаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана