Милораду Додику уручена Златна плакета

Глас Српске
Милораду Додику уручена Златна плакета

БЕОГРAД - Премијеру Републике Српске Милораду Додику у петак је у Београду, на свечаности Клуба привредних новинара Србије, уручена Златна плакета за економске резултате које је Влада РС постигла с циљем очувања макроекономске стабилности.

Образлажући додјелу плакете, новинар Радио-телевизије Србије Срђан Предојевић рекао је да је РС најмање задужена земља у региону са 35 одсто задужености бруто друштвеног производа, са просјечном задуженошћу по становнику од по 1.701 марку, пренијела је Срна.

Предојевић је рекао да је у РС у прошлој години забиљежен раст производње од 29,6 одсто, а за различите пројекте одвојено је 319 милиона марака и то за изградњу хидроелектране, термоелектране, аутопута Бања Лука - Добој и за набавку авиона за националну авио-компанију.

У Привредној комори Србије премијеру Српске плакету је уручио глумац Радош Бајић, умјетничку слику уручио му је новинар ТВ "Кошава" Миломир Марић, а мајицу предсједник Привредне коморе Београда Милан Јанковић.

Признање "Пословни човјек године" за 2009. годину припало је предсједнику "Центропроизвода" Београд Дарку Бајчетићу, Златна плакета за привредни потез године припала је Душану Бајатовићу из "Србијагаса", Златна плакета за корпоративну и друштвену одговорност додијељена је компанији "Металац" из Горњег Милановца, а банка године је "Еуробанк ЕФГ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана