Милион КМ за плате радника -Чајавец - Центар за квалитет

Милка Милуновић
Милион КМ за плате радника -Чајавец - Центар за квалитет

БAЊA ЛУКA - Радници бањолучког предузећа "Чајавец - Центар за квалитет" задовољни су резултатима стечаја, јер је од продаје некретнина до сада зарађено 1.099.358 марака, изјавила је представник радника у Одбору повјерилаца Aнгелина Бузаџија.

Она је навела да ће новац бити утрошен за исплату вишег исплатног реда, односно за исплату плата за 33 радника овог предузећа.

- Одлуку о исплати плата радницима Одбор повјерилаца донијеће на сједници коју смо планирали да одржимо до краја марта - рекао је стечајни управник "Центра за квалитет" Саво Шеваљевић.

Додао је да је лицитацији одржаној 12. марта у Основном суду у Бањој Луци предузеће понуђено у пет одвојених цјелина по цијени која је за 50 одсто мања од почетне вриједности капитала.

Компанија "Слобопром" из Лончара купила је дио некретнина за 246.600 КМ, Факултет за пословне студије купио је имовину вриједну 391.658 марака, док је приватна пекара "Тадић" за 461.100 КМ купила кућу која се налази изван фабричког круга и власништво је "Центра".

Предузеће повјериоцима дугује 1,6 милиона марака, док је имовина фабрике у стечају процијењена на око 1,8 милиона марака.

- Након одржавања сједнице Одбора повјерилаца и исплате обавеза према радницима, заказаћу нову лицитацију, јер још није продат дио имовине који је процијењен на 546.090 марака -нагласио је Шеваљевић.

Капитал

Имовину "Чајавец - Центра за квалитет" чине пословни простори који се налазе у "Чајавецу - Научно-истраживачком центру" чија је вриједност 744.990 КМ, објекти у насељу Новаковићи вриједни 603.395 КМ и метеоролошка станица вриједна 450.646 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана