Милинић у Монаку представио могућности улагања у БиХ

Срна
Милинић у Монаку представио могућности улагања у БиХ

Сарајево - Директор Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /ФИПА/ Гордан Милинић одржао је данас у Монаку презентацију о могућностима улагања у БиХ за инвеститоре из те земље, наглашавајући да је БиХ сигурна и профитабилна за страни капитал, са ниским оперативним трошковима, те чврсто опредијељена за европски пут.

Милинић је на пословном форуму позвао пословне људе из Монака да истраже пословне могућности које пружа БиХ, а посебно у енергетске, те спортске и хотелијерске пројекте - области у којима Монако има знатна пословна искуства.


Показан је велики интерес инвеститора за пројекте у БиХ, за сектор производње хране, банкарство и осигурање, те су одржани бројни састанци на којима је Милинић детаљније представио пословни амбијент БиХ и инвестицијске пројекте, саопштено је из Фипе.

Пословни форум организовали су амбасадор БиХ у Паризу Иван Орлић и почасни конзул БиХ у Монаку Донателе де Филипо Кампиони, те Економска комора Монака.

Монако је други у свијету по износу БДП-а по глави становника, са стопом незапослености од свега два одсто и најнижом стопом сиромаштва у свијету.

Монако је држава са највише милионера и милијардера по глави становника у свијету. Управо та чињеница и чињеница да становници Монака имају компаније широм свијета била је полазна основа за организивање форума.

Ускоро се очекује долазак инвеститора у БиХ, да би се упознали о потенцијалима БиХ, власницима пројеката и релевантним институцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана