Милићи: Затворен сектор “Дрвопрерада”, 20 радника добило отказ

Агенције
Милићи: Затворен сектор “Дрвопрерада”, 20 радника добило отказ

Милићи - Сектор “Дрвопрерада” Компаније “Боксит” из Милића обуставио је производњу, а 20 радника добило је отказ, саопштила је данас Служба за односе с јавношћу ове компаније, преносе агенције.

Предсједник Компаније Рајко Дукић рекао је да је овај потез услиједио јер је Сектор перманентно исказивао губитке, који су првенствено посљедица високих цијена улазних сировина, пореза, доприноса и других дажбина, те ниских цијена робе на тржишту.

Он је истакао да је у Сектор уложено око четири милиона КМ властитог и новца Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

- Куповином савремене опреме и усавршавањем кадрова, од некадашње девастиране и пропале пилане “6. август” направили смо индустријски капацитет који, у технолошком и организационом смислу, може да служи за примјер - рекао је Дукић.

Ове напоре “Бокситовог” менаџмента, према његовим ријечима, нису пратили одговарајући кораци ка побољшању привредног амбијента од којег зависи рад дрвопрерађивача.

Дукић је подсјетио да је прије неколико мјесеци коментарисао стање у Јавном предузећу “Шуме РС”, те изразио очекивање да ће Влада дјеловати ефикасније када је ријеч о сређивању стања у јавним предузећима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана