Милићи: Посао добија 140 радника

Горан Перић
Милићи: Посао добија 140 радника

Милићи - Предсједник РС Милорад Додик и предсједник компаније "Боксит" Рајко Дукић отворили су јуче у Милићима два производна погона у које је милићка фирма уложила више од 4,5 милиона КМ.

Ријеч је фабрици картонске амбалаже и линији за производњу намјештаја, а планирано је запошљавање око 140 радника. Додик је рекао да отварање нових производних капацитета у "Бокситу" није само добробит за компанију и општину Милићи, већ и за цијелу Српску.

- То нас увјерава да увијек можемо искорачити даље ако за то постоји ентузијазам и иницијатива и жеља људи да то ураде. На свим подручјима РС има много потенцијала за овакве подухвате - рекао је Додик и додао да је за то неопходна сопствена иницијатива, а да подршка републичких институција сигурно неће изостати.

Фабрика картонске амбалаже производиће амбалажу за паковање јаја, подлошке и кутије, са капацитетом од 15 милиона картонских производа годишње, од чега је 40 одсто за потребе компаније, а остало за тржиште.

Вршилац дужности директора "Боксита" Момир Лазаревић рекао је да је за рад у фабрици стручно оспособљено 36 младих људи са Завода за запошљавање.

- Овај производни погон простире се на површини од 1.423 метра квадратна. Опрема је набављена од познатог кинеског произвођача "Хитапак", као и велики дио друге опреме, механизације и уређаја које је компанија увезла из Кине - рекао је Лазаревић.

Линија за производњу намјештаја, која ће пословати у оквиру "Бокситовог" сектора "Дрвопрерада", производиће масивни намјештај, првенствено намијењен за инострано тржиште. Извршни директор у "Дрвопреради" Раденко Петровић рекао је да је планирано да ова производна линија, када достигне пуни капацитет, запосли око 100 радника, а до сада је са списка Завода за запошљавање обучено и запослено више од половине од тог броја.

Запошљавање

У компанији "Боксит" је од почетка ове године запослено 155 радника, међу којима је десет са високом стручном спремом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана