Милићи: Отворена фарма кока носиља

Aгенције
Милићи: Отворена фарма кока носиља

Милићи - Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједница Владе Жељка Цвијановић и предсједник компаније "Боксит" Рајко Дукић отворили су у Милићима фарму за узгој кока носиља, у оквиру компаније "Боксит" А.Д. Милићи.

У изградњу фарме на површини од 2.930 метара квадратних инвестирано је више 2.666.000 милина КМ. Капацитет фарме је 250.000 кока носиља, а садашња призводња од 70 милиона комада конзумних јаја биће повећана на 90 милиона.

Додик је истакао да је овај производни погон освјежавајући примјер пословног ангажмана компаније која мисли и о локалном развоју, а не само позиционирању властитих профита, додавши да је компанија "Боксит" позната по томе. Предсједник Српске је навео и да је сазнао да су плате овдје дупло веће, него на почетку године.

Премијерка Цвијановић је истакла да ово што је урађено у Милићима превазилази локалне и региналне оквире, јер свако радно мјесто које се задржи или отвори много значи за Републику Српску. Она је истакла и важност послодаваца који уплаћују доприносе.

Дукић је истакао да је у фарму инсталиран савремени систем надзора и контроле производње јаја. Према његовим ријечима, наредни поројекат "Боксита" је фабрика за производњу картонске амбалаже и паковање, чиме би овај систем био комплетиран.

Навео је и да је један од водећих купаца конзумних јаја партнер из Црне Горе, као и да "Боксит" постаје апсолутни произвођач конзумних јаја, не само у БиХ, него и у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана