Михајловић: Јавна тајна да је било корупције у препродаји струје

Aгенције
Михајловић: Јавна тајна да је било корупције у препродаји струје

Бањалука - Јавна је тајна да је, уз посредовање трговаца, било корупције у препродаји струје између Србије, Републике Српске и Црне Горе, изјавила је за бањалучки портал "energetikars.com" министар енергетике, развоја и заштите животне околине у Влади Србије Зорана Михајловић.

 "Посредници у енергетици врло често могу да доведу до озбиљних проблема. Трошкови за предузећа знају да буду много виши, да не говоримо о корупцији приликом продаје струје која је свима у Србији, Републици Српској и Црној Гори вец добро позната", истиче Михајловић.

 Први пут послије низа година Електропривреда Републике Српске и Електропривреда Србије имају директне уговоре о испоруци електричне енергије.

 Михајловић наглашава да је садашњи однос између Електропривреде Србије и Електропривреде Републике Српске заснован на врло јасном уговору.

 "Нисмо склопили договор директном погодбом, већ се Електропривреда Србије појавила на јавном тендеру, јер нисмо жељели да неко каже да је било фаворизовања. Када ове године, уобичајено у новембру и децембру, у Србији доде до несташице струје ми ћемо имати већ обезбијеђену електричну енергију, а коју нећемо добијати преко посредника", истакла је Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана