Мид Јуроп купује Имлек, Бамби, Књаз Милош...

Срна
Мид Јуроп купује Имлек, Бамби, Књаз Милош...

Београд - Највећи инвестициони фонд за инвестиције у централној и источној Европи "Мид Јуроп партнерс" саопштио је да је потписао споразум о преузимању "Дењуб фудс груп", која је власник српских компанија "Имлек", "Млекара Суботица", Бамби и "Књаз Милош" те "Имлекових" мљекара у Републици Српској, Македонији и Црној Гори.

Закључивање трансакције се очекује у првој половини ове године, након испуњавања свих услова купопродајног уговора, док финансијски подаци трансакције нису саопштени.

"Аквизиција жДењубаж показује нашу одлучност да наставимо да подржавамо развој водећих фирми у Србији и региону, након веома успјешне инвестиције у СББ-Телемакс групу", изјавио је Роберт Кнор, партнер фонда "Мид Јуроп", који води инвестиције за југоисточну Европу.

Он је додао да се "Дењуб" одлично уклапа у инвестиционе критеријуме "Мид Јуроп" због водећих брендова и снажних тржишних позиција чланица групе, које желе да још више ојачају кроз капитална улагања и селективне аквизиције у региону, пренијели су београдски медији.

Андреј Бабаче, директор у "Мид Јуроп" који је предводио извршење трансакције, нагласио је да је "Дењуб фудс" група власник један од најпопуларнијих и најпрепознатљивијих малопродајних брендова у Србији и региону.

"Група представља јаку платформу са великим потенцијалом за даље ширење широм Србије и региона", истакао је Бабаче.

Генерални директор "Имлека" Слободан Петровић изразио је задовољство што ће сарађивати са јаким и реномираним инвеститором као што је "Мид Јуроп партнерс" у сљедећој фази развоја "Дењуб фудс".

Са више од 400 милиона евра укупног промета у 2014. години, "Дењуб фудс груп" представља српског и регионалног лидера на тржишту млијека и млијечних производа, кондиторских артикала, као и минералне воде и енергетских пића.

Група извози своје производе и на тржишта западне Европе.

"Мид Јуропа партнерс" инвестициони је фонд фокусиран на централну Европу и Турску, са сједиштем у Лондону и представништвима у Будимпешти, Истанбулу и Варшави.

Од свог оснивања 1999. године, "Мид Јуропа партнерс" руководио је укупним капиталом од 4,2 милијарде евра.

Фонд је познат у Србији и региону по стварању водећег кабловског и интернет оператера, СББ-Телемакс групе, коју је продао у октобру 2013. године америчком инвестиционом Фонду Колберг Кравис Робертс /ККР/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана