Менаџмент Медицинске електронике раскинуо уговор о закупу Дијагностичком центру

Ведрана Кулага
Менаџмент Медицинске електронике раскинуо уговор о закупу Дијагностичком центру

БAЊA ЛУКA - Менаџмент Дијагностичког центра Бања Лука према Споразуму о раскиду уговора о закупу просторија и опреме са "Медицинском електроником" био је обавезан да до 30. јануара исели опрему из објекта "Ц", што нису урадили.

Рекао је ово "Гласу Српске" предсједник Управног одбора "Медицинске електронике" Зоран Блаженовић.

Додао је да је Споразум о раскиду уговора са менаџментом Дијагностичког центра потписан у децембру 2009. године, те да су они 10. јануара изгубили право на коришћење просторија у "Медицинској електроници".

- Менаџмент Дијагностичког центра био је обавезан да у року од 20 дана исели опрему из наших просторија и организује дјелатност на другој локацији. Они нису испоштовали Споразум, па је према одлуци Управног одбора јуче забрањен улазак запосленима у просторије "Медицинске електронике" - објаснио је Блаженовић.

Он је казао да су "Медицинска електроника" и Дијагностички центар имали уговор о закупу за коришћење објекта "Ц", који је истекао у октобру прошле године и који није обновљен.

Предсједница синдикалне организације Дијагностичког центра Татјана Курбалија тврди да је управа "Медицинске електронике" јуче физички спријечила раднике Центра да уђу на своја радна мјеста.

Она тврди да се то догодило јер је око 40 запослених у овом Центру покренуло захтјев за стечај "Медицинске електронике" коју је прошле године купио бањолучки бизнисмен Миле Радишић.

Тврди да менаџмент није обавијестио раднике Центра о томе да треба да иселе из просторија које је Управни одбор 18. јануара дао у закуп "Телекому Српске".

- Ми од "Медицинске електронике" потражујемо средства за девет година неуплаћиваних доприноса за пензијско и здравствено осигурање - каже Курбалија.

Основни суд

У бањолучком Основном суду потврдили су "Гласу Српске" да су радници Дијагностичког центра Бања Лука у петак, 29. јануара поднијели захтјев за покретање стечајног поступка.

- Радници су као разлог покретања стечаја навели платежну неспособност "Медицинске електронике", јер су сви рачуни преко којих се врши пословање блокирани, те не могу да намире своја потраживања - рекли су у Основном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана