Међународни сајам “Грамес-Деми 2022” испунио очекивања: Ударени темељи великих послова

Јана Кезић
Међународни сајам “Грамес-Деми 2022” испунио очекивања: Ударени темељи великих послова

БАЊАЛУКА - Међународни сајам грађевинарства и електромашинске индустрије и иновација “Грамес-Деми 2022”, након двије године окупио је више од 70 излагача, а посјетиоци су на “Бањалучком велесајму” могли пронаћи богату понуду најсавременијих материјала, машина, алата и уређаја.

Сајмови су у свијету препознати као једино мјесто гдје се одређена индустријска грана и сви њени аспекти могу окупити на једном мјесту, од производње до понуде и потражње.

Директор “Бањалучког велесајма” Драгољуб Бојанић рекао је за “Глас Српске” да је 70 окупљених излагача у периоду од 16. до 19. марта након двије године паузе велики успјех.

- Излагачи су долазили из РС, ФБиХ али и земаља из окружења односно Хрватске, Словеније, Србије - рекао је Бојанић и додао да је представљена понуда произвођача из Кине, Јапана и Русије.

Додао је да је овогодишњи сајам одржан под покровитељством Владе РС, односно Министарства привреде и предузетништва којима захваљује на подршци.

- Овај пут смо имали организован наступ привредника преко Привредне коморе РС, Занатско-предузетничке коморе РС и Привредне коморе Тузла. На овогодишњем сајму додијелили смо двије награде у грађевинарству и у електромашинској индустрији. Златом су награђене фирме “TEI MC” из Бањалуке и “MOSER-DIS” из Прњавора, а захвалнице за учешће добили су сви остали излагачи - рекао је Бојанић.

Објаснио је да је у оквиру сајма, по први пут, одржана и конференција на тему уређења околине, додајући да су реакције биле позитивне, те да ће то од сада постати традиција.

- На овај специјализовани сајам долазили су искључиво пословни људи. Из разговора са излагачима дошао сам до сазнања да су они задовољни, јер су склопили доста уговора, а продано је много и грађевинских машина - рекао је Бојанић. Додао је да сигурно у посљедњих 10 година није била богатија и садржајнија понуда, када је у питању грађевинска механизација. Изузетно је важно, како је казао, да се овакви сајмови одржавају, те да им се придаје на значају.

- Сматрам да је жива ријеч пресудна кад су у питању договори око послова - казао је Бојанић. Ове године по први пут на сајму организовано је наступио и Савез иноватора РС, који је имао запажену улогу - рекао је Бојанић.

Из бањалучке компаније “TEI MC” који су регионални лидер у продаји грађевинске механизације, кажу да се на овај сајам увијек радо одазову, те да већ традиционално учествују.

- Ове године на сајму су представљене машине као што су утоваривач “LuiGong 856Х”, багер “LuiGong 922Е”, ваљак “LuiGong 6612Е”, виљушкар “LuiGong CLG2030H”, као и три мини-багера “LuiGong 9035Е”, “9018F” и “9027F” из најновије “LuiGong F” серије багера. Поред машина представљена су и два хидраулична чекића произвођача “Noahtech AL30DB” и “AL110С”. Награда за грађевинску механизацију и пратећу опрему “Златна либела” додијељена је нашој компанији - поручили су из ове компаније.

“Лоримес”

Драгољуб Бојанић каже да се веома радује најављеном 25. Сајму туризма и угоститељства, лова и риболова и хране и пића “Лоримес” у новембру.

- Тада буду три сајамске манифестације у једном термину. Буде заиста лијепо, а посебно желим да захвалим “Гласу Српске” на дугогодишњем праћењу ове манифестације - рекао је Бојанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана