Медаље и признања потврда квалитета

Маријана Миљић
Медаље и признања потврда квалитета

Бањалука - Да се у РС производе врхунска алкохолна пића, говори и податак да се вино и пиво из Српске налази не само на трпезама региона, већ и широм свијета, а потврда квалитета су и бројне медаље освојене на међународним такмичењима.

Директор "Подрума Вукоје" Радован Вукоје рекао је да су вина ове винарије у протеклих 30 година освојила многе медаље и престижне награде.

- Једна од најпрестижнијих награда свакако је постигнута 2004. године када су вина винарије "Вукоје" уврштена на Свјетску винску карту - рекао је Вукоје и додао да су признања винарији додијељена и у Женеви, Паризу, Милану, Бриселу, те Прагу.

Он је нагласио да ова винарија има врхунску производњу вина, те да се у производњи користи искључиво грожђе из властитих винограда и то Царских винограда са ушћа ријека Сушице и Требишњице, те винограда на локалитету Засад поља.

Вукоје је нагласио да винарију "Вукоје" годишње посјети 15.000 гостију, који долазе да виде како се производе врхунска вина.

Вина "Подрума Вукоје" извозе се у све земље бивше Југославије, те у Француску, Шведску, Данску, Норвешку, али и Холандију, Аустрију и Швајцарску. 

Портпарол "Бањалучке пиваре" Милка Станивуковић рекла је да је у првој половини ове године ова пивара увела много новитета у своје пословање.

- Промијењен је корпоративни логотип, али је и редизајнирана  боца "нектар" пива, те почела производња нових брендова "нектар лимун" и "нектар грејп" - рекла је Станивуковићева.

Она је нагласила да Међународни институт за избор квалитета из Брисела више од 50 година организује избор и оцјењивање свјетских брендова у седам категорија.

- "Бањалучка пивара" на овом такмичењу учествује и убире награде од 1984. године, од када је освојила укупно 11 златних, 11 сребрних и четири бронзане медаље, те кристални куп и трофеј међународног квалитета - казала је Станивуковићева.

Она је нагласила да пивара своје производе пласира у  Хрватску, Канаду, САД, Финску, Аустрију, Аустралију, Шведску и Енглеску.

- Планирамо ширење тржишта и у БиХ и у иностранству, али наш примарни фокус остаје домаће тржиште и у том смислу нам је циљ да "нектар" и други производи "Бањалучке пиваре" буду доступни у сваком локалу и свакој продавници у Српској као врхунски квалитет доступан свим нашим потрошачима и наше једино домаће пиво - додала је Станивуковићева.

Активности

Милка Станивуковић је казала да је "Бањалучка пивара"  директно укључена у више од 50 активности у области спорта, културе и образовања.

- "Бањалучка пивара" је одредила заштиту животне средине као један од приоритетних праваца свог дјеловања, јер је 80 одсто амбалаже производа пиваре повратно - рекла је Станивуковићева.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана