Маск би да улаже и у БиХ

Н1
Маск би да улаже и у БиХ

Пружањем своје услуге у БиХ, Старлинк би покрио читаво тржиште Европе.

Иако су за Н1 из Министарства саобраћаја и комуникација БиХ рекли како их из Старлинка нису контактирали, из Регулаторне агенције за комуникације БиХ су потврдили да се остварио први контакт.

- Сателитски оператор Старлинк је у информативним разговорима вођеним са представницима Регулаторне агенције за комуникације (Агенција) исказао интерес за улазак на тржиште БиХ и нуђење јавних услуга приступа Интернету крајњим корисницима у БиХ. Оператор је упућен да исходује потребне дозволе код Агенције. До сада, од стране оператора Старлинк није достављен захтјев за издавање таквих дозвола - рекли су из РАК-а.

Старлинк представља брзи сателитски интернет чији се сигнал на земљу шаље уз помоћ сателита који су формирани налик сазвјежђу и налазе се ниже од стандардних сателита. Прије свега, омогућавају брз пренос података у руралним срединама гдје физичка интернет инфраструктура није могла да буде инсталирана или заправо нема насеља и могућности за то.

Кориштење Старлинка је неограничено и представљаће само још један избор за грађане, поред других интернет провајдера – што ће свакако повећати конкурентност у овом домену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана