Маринковић: Синдикат Фабрике дувана тражи нови колективни уговор

Агенције
Маринковић: Синдикат Фабрике дувана тражи нови колективни уговор

Бањалука - Предсједник синдикалне организације Фабрике дувана Бањалука Мирослав Маринковић затражио је данас израду новог колективног уговора, нагласивши да радници и синдикат желе да учествују у даљим преговорима о судбини овог предузећа, преносе агенције.

Према његовим ријечима, процес производње у Фабрици дувана тренутно је сведен на најниже гране, јер је предузеће старо 124 године и наћи ће се на издисају уколико се нешто не “преломи”.

Он је додао да Синдикални одбор и радници Фабрике дувана нису задовољни односом комплетне владе и институција Републике Српске према даљој судбини овог предузећа, јер се ресорно министарство није јавно огласило, него се тим питањем бави министар рада и борачко-инвалидске заштите.

- Питамо се да ли су то искрене намјере. Ако јесу, ми то поздрављамо, али ако је у питању нешто друго, ми нисмо обојени политички - рекао је Маринковић након данашње сједнице Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске.

Он је позвао средства јавног информисања да помогну Синдикалном одбору и радницима предузећа да дођу до предсједника Републике како би се активно укључио у рјешавање судбине Фабрике дувана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана