Мање се једе у Мекдоналдсу

Танјуг
Мање се једе у Мекдоналдсу

Њујорк -- Пословни резултати ланца ресторана брзе хране Мекдоналдс смањени су за 3 одсто у трећем кварталу упркос повећаном промету у ресторанима у САД и Европи.

Приход компаније је у трећем тромјесечију ове године смањен за 1,46 милијарди евра, а вриједност акције је пала за 1,43 долара, односно за три одсто достижући вредност од 90,25 долара на њујоршкој берзи.

"Иако су динамика продаје и наши финасијски резултати одраз тешке економске ситуације на глобалном нивоу, ми настављамо да тражимо дугорочне могућности како би смо остали конкуретни на тржишту, вјерни нашем досадашњем моделу пословања", изјавио је генерални директор Мекдоналдса Дон Томсон.

"Тежиште рада стављамо на промет у ресторанима, гдје је продаја порасла, упркос отежаним условима с обзиром на смањену куповну моћ клијената", додао је он.

Промет у ресторанима у САД је порасла за 1,2 одсто, у Европи за 1,8, Африци, Блиском истоку и азијскопацифицком региону за 1,4 одсто, али су слабији резултати забиљежени због пада продаје Мекдоналдовских производа у продавницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана