Мање путника на бањалучком аеродрому него прошле године

Срна
Мање путника на бањалучком аеродрому него прошле године

БАЊАЛУКА - Са аеродрома Бањалука у првих пола година летјело је око 200.000 путника, а од дестинација издвајају се Меминген, Беч и Базел, изјавила је Срни вршилац дужности директора "Аеродрома Републике Српске" Јелена Лекић.

Лакићева је истакла да је број путника у паду у односу на исти период прошле године, наводећи да је тако било и у јулу јер је авио-компанија смањила број летова.

"Оно што од редовних линија Аеродром Бањалука може да понуди, обезбјеђују авио-компаније `Рајанер`, који има највише линија попут Беча, Стокхолма, Мемингена и других, затим `Визер` који саобраћа за Дуртмунд и Базел, те `Ер Србија` са редовном линијиом Бањалука-Београд", појаснила је Лекићева.

Она је навела да летови за Меминген, Беч и Базел, за које се путници највише опредјељују, саобраћају током цијеле године.

"Кад је ријеч о чартер летовима, који се организују у сарадњи са туристичким агенцијама, ово љето је било успјешно са летовима за Турску, Грчку и Египат", нагласила је Лекићева.

Кад је ријеч о новим дестинацијама, она је напоменула да се истражује тржиште и заинтересованост, као и шта то авио-компаније могу да понуде.

"Морамо бити свјесни и својих капацитета. Оно што је за нас јако важно јесте да као међународни аеродром пословање ускладимо са свим европским и свјетским стандардима, чему смо максимлано посвећени", напоменула је Лекићева.

Она је напоменула да преговори са авио-компанијама око увођења нових линија јако дуго трају, те да је на "Аеродромима Републике Српске" да обезбиједе све потребне услове да компанија понуди неке од линија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана