Мајкрософт купује Нокију за 30 милијарди долара

Глас Српске
Мајкрософт купује Нокију за 30 милијарди долара

ЊУЈОРК - Мајкрософт би за 30 милијарди долара могао купити одјел "Нокије" за производњу телефона, пише утицајни блогер Елдар Муртазин који се у технолошком свијету прославио објављивањем повјерљивих информација моћне финске компаније.

- 'Нокија' и 'Мајкрософт' су почели преговоре, могли би их завршити до краја ове године. И једнима и другима јако се жури - открио је Муртазин.

"Мајкрософт" би куповином "Нокије", спекулира блогер, коначно могао производити мобилне телефоне према властитим жељама.
"Мајкрософт" и "Нокија" потписали су прије мјесец коначни уговор о партнерству који ће резултирати у нови глобални мобилни екосистем уз коришћење достигнућа оба партнера.  Комбинујући своје снаге у подручјима хардвера и софтвера, интелектуалног власништва, партнерства с дистрибутерима и оператерима, намјеравају да изграде јак портфолио Нокија комуникатор на Winfoes Phone.

Блогер је недавно предвидио и први објавио да ће "Нокија" отпустити извршног директора Оли Пека Каласвуоа. 

Крајем 2010. је написао да ће "Нокија" представити нову линију виндовс мобилних телефона, да би шеф "Нокије" Стивен Елоп два мјесеца касније најавио да "Нокија" креће у велики пројект, израду Windows Phone уређаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана