Магна преузима Опел

Глас Српске
Магна преузима Опел

Руководилац европског пословања "Џенерал моторса" Карл-Петер Форстер очекује да ће његова компанија ускоро продати своје њемачко одјељење канадско-аустријском произвођачу ауто-дијелова "Магни", пренијели су портали.

Иако није прецизирао кад би могао бити склопљен уговор, он је казао да "би било сјајно кад би све било договорено до средине овог мјесеца". Поједини извори су изјавили за Ројтерс да су посрнули амерички аутомобилски див и "Магна" као датум до којег би већински удио у "Опелу" требао бити продат тој компанији и њеном руском партнеру Сбербанку одредили 15. јул.

Њемачки магазин "Фокус" у најновијем броју пише да "Магна", након што преузме "Опел", планира тог ауто-произвођача одвојити од осталог пословања, а чак разматра излиставање дионица "Опела" на берзи. Иако је канадска фирма у великој предности у вези са закључењем те аквизиције, од преузимања "Опела" нису одустале ни друге заинтересоване компаније.
Како пише њемачки "Фокус" све је већи број заинтересованих  за куповину  удјела у произвођачу луксузних модела "Поршеу". "Фокус", без навођења извора, наводи да су на улазак у "Порше" спремни кинески и руски државни фондови, а наводно и неки фондови ризичног капитала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана