Мађари заинтересовани за улагања у Српску

Агенције
Мађари заинтересовани за улагања у Српску

Бањалука - Пројекат “Водовод и канализацијаја у Републици Српској” вриједан је 100 милиона евра, а заједничким улагањима Европске инвестиционе банке, европских фондова и сопственим средствима, реализоваће се у 23 општине Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић и амбасадор Мађарске у БиХ Јожеф Пандур отворили су данас у Бањалуци Пословне сусрете на којима су презентована искуства 40 мађарских предузећа заинтересованих за учешће у пројекту “Водовод и канализација у Републици Српској”.

“Важно нам је да чујемо искуства, видимо домете других земаља и да унапређујемо већ постојеће добре односе које имамо са Мађарском”, рекао је Касиповић.

Амбасадор Мађарске изразио је наду да ће презентација мађарских компанија и кластера који се баве изградњом водовода и канализације, преношење њихових искустава са најновијом технологијом, коју су већ представили на подручју Србије и Хрватске и повезивање са носиоцима пројекта, дати значајан допринос унапређењу билатералне сарадње БиХ и Републике Српске и Мађарске.

Пословном скупу, осим потпредсједника Владе Републике Српске и амбасадора Мађарске у БиХ, присуствовали су министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, општина учесница пројекта, Привредне коморе и Уније послодаваца Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана