LKQ Corporation објавила резултате за прво тромјесечје 2022.: Нестабилно окружење није утицало на планове и квалитет услуге

Ј. К.
LKQ Corporation објавила резултате за прво тромјесечје 2022.: Нестабилно окружење није утицало на планове и квалитет услуге

БАЊАЛУКА - LKQ Corporation објавила је резултате за прво тромјесечје 2022. године који показују да су остварили планове и наставили са квалитетом услуге упркос проблемима које су изазвали пандемија, инфлација и остале потешкоће које је донијела ситуација у Украјини.

LKQ Europe на подручју БиХ послује посредством SiM Impex компаније, која је дио ове велике пословне мреже постала још 2017. године. Говорећи о пословним резултатима и успјешности коју је ова корпорација остварила у првом тромјесечју 2022. године, генерални директор LKQ Europe Арнд Франз рекао је да су веома задовољни органским растом прихода који је LKQ Europe тим постигао током првог квартала, а који је подстакнут продајом већих количина робе, али и вишим продајним цијенама. 

- Активно радимо на рјешавању изазова узрокованих пандемијом Ковид-19, инфлацијом, сталним прекидима у ланцу снабдијевања и ратом у Украјини. Чак и у овом нестабилнијем тржишном окружењу, увјерени смо у нашу способност да ове године постигнемо двоцифрене ЕБИТДА марже. Стојимо иза наших колега у Украјини и наставићемо да им пружамо подршку и помоћ. LKQ наставља са иницијативама за одрживост, бринући се о ангажману запослених, смањењу емисија и подршци заједнице - рекао је Франз. 

Коментаришући резултате у Чешкој, Словачкој, Пољској, Мађарској, Украјини, Словенији, Босни и Херцеговини и Румунији генерални директор LKQ за централно-источну Европу Андрас Лоринцз рекао је да су у региону ЦИЕ током првог квартала наставили са напорима да корисницима пруже услуге високог квалитета. 

- Упркос растућој инфлацији и трошковима енергената који су такође утицали на цијену робе, успјели смо да остваримо свој стратешки план. Заиста смо поносни на то што већина наших филијала у Украјини још увијек ради, а колеге настављају с преданим радом. Наше мисли и срца су уз њих, а ми их подржавамо колико можемо - казао је Лоринцз. 

Детаљније информације о резултатима за први квартал налазе се на линку: LKQ Corporation - LKQ Corporation Announces Results for First Quarter 2022
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана