Љубљанска банка у губитку

Taнјуг
Љубљанска банка у губитку

Љубљана - Нова Љубљанска банка (НЛБ) је у првих девет мjесеци имала 293,5 милиона евра губитка и биљежи пад депозита и кредитних пласмана привреди и становништву.

На губитак на крају трећег овогодишњег квартала највише су утицали отписи и резервације због проблематичних кредита, за што је морало бити издвојено 344,9 милиона евра, без чега би пословање банке било позитивно, са 51,8 милииона евра добити, објавила је банка, преноси Seebiz.

Депозити становништва у највећој словеначкој банци у првих девет месеци пали су за девет одсто, а депозити привреде за пет одсто - на 1,249 милијарди евра.

Депозити државе изузетно су повећани, са 562 милиона на 1,357 милијарде евра, наводи се у извештају о пословању банке у првих девет месеци ове године.

На свим сегментима смањено је и кредитирање НЛБ. Тако су бруто кредити које је банка одобрила привреди у прва три квартала износили 6,49 милијарди евра, што је пет одсто мање него у истом периоду прошле године.

За два одсто смањени су и кредити држави, док су градјанима одобрени кредити у висини од 1,935 милијарди евра, што је такодје мање него у истом раздобљу лане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана