Љетне мајице за три, хаљине за десет КМ

Драгана Келеч, дописници
Љетне мајице за три, хаљине за десет КМ

Бањалука - Талас љетних снижења преплавио је продавнице широм Српске, па већина становника не остаје равнодушна пред натписима "тотална распродаја" или "70 одсто ниже цијене", већ се одлучује да купи неки комад одјеће који се може пронаћи већ за три марке.

Многобројни су и они који само разгледају излоге, али како трговци истичу, далеко је више оних који се одлуче да нешто пазаре, управо због тога јер је сада све доста јефтиније.

У продавницама "Азел франце" у Бањалуци свакодневно су велике гужве, јер је у току распродаја љетне одјеће.

- Мајице се могу купити по цијени од три марке, панталоне за пет, а кошуље се крећу од седам до 12 марака. Љетне хаљине коштају око десет марака - истичу у овој радњи.

И у Робној кући "Дамјан" истакли су да свакодневно имају велики број муштерија јер је у току снижење и до 70 одсто.

- Многе љетне мајице могу да се купе по цијени од 9,90 марака, топићи за чак 6,90, а љетње хаљине и панталоне по цијени од 19,90 КМ - истакли су у "Дамјану".

Велика снижења владају и у многим бутицима обуће у Бањалуци, гдје се сандале и папуче могу купити за само 9,90 марака.

- У понуди имамо љетне сандале и папуче, које коштају само 9,90 КМ, а за којима је заиста велика потражња - истичу у продавници обуће "Ретро".

И у већини бутика у Добоју у току је љетна распродаја одјеће и обуће, по цијенама сниженим и до 70 одсто.

У бутику "Мана" снижење траје већ готово два мјесеца и сва роба је јефтинија за око 60 одсто.

- Женске мајице кратких рукава сада коштају 12 марака, док су мајице на бретеле седам марака. Дјечији шорцеви се могу купити за шест, а за одрасле за око 20 марака. Највише продајемо љетне мајице и хаљине, које се могу купити за око 30 КМ - рекла је трговкиња у добојском бутику "Мана".

Снижење обуће влада у свим добојским радњама, па се тако у "Бонелу" кожне сандале могу купити за 29 КМ, а сандале-ципеле за 49 КМ.

Распродаје које су карактеристичне за ово доба године захватиле су и приједорске продавнице. Трговци у Приједору опредијелили су се да цијену понуђене робе снизе до 50 одсто, какав је случај са фирмираном спортском одјећом и обућом.

Међутим, у многим продавницама купци, привучени натписом да има снижења, углавном не могу да купе баш све што им одговара по нижим цијенама.

Приједорчанка Марија М. каже да су на распродаји углавном стари модели патика, као и конфекцијски бројеви одјевних предмета који су преостали или су толико мали да вјероватно у граду неће ни наћи купца.

И на излозима у зворничким продавницама доминирају снижења и сезонске распродаје.

У једном од бутика у Зворнику истичу да је снижење робе и до 50 одсто утицало да се повећа продаја.

- Примјетно је боља продаја, али криза се ипак осјећа и види се да људи немају новца, те да мање купују - истичу трговци.

Нова колекција

Велики број трговина у РС добио је нове колекције за јесен-зиму, тако да се становници већ могу припремити за предстојећу сезону. Ипак, како истичу трговци, још увијек не влада велико интересовање за нове колекције јер су у току распродаје и снижења љетне гардеробе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана