Лет Београд-Загреб послије 23 године

Б92
Лет Београд-Загреб послије 23 године

Београд - Београд и Загреб ће послије 23 године поново бити повезани ваздушним путем, а авиони Ер Србије ће на новој линији саобраћати два пута дневно.

Српска национална компанија је најавила да ће линија бити успостављена 12. децембра.

Летови ће из Београда за Загреб кретати свакодневно у 7:35 и 18:20, а из Загреба за Београд у 10:05 и 20:40 сати.

Ер Србија није објавила цијене карата, али у двије агенције су за Б92 казали да најјефтинија повратна карта са свим урачунатим таксама износи 107 евра. Повратна карта за први полазак 12. децембра кошта 127 евра. Цијена карте зависи од датума поласка и дужине боравка, навели су у тим агенцијама.

Нови летови ће означити поновно успостављање ваздушне линије између ова два града, на којој је посљедњи лет обављен прије 23 године. Први лет на овој линији са дугом историјом обавио је ЈАТ-ов претходник Аеропут у фебруару 1928. године. ЈАТ је поново успоставио летове на овој линији у априлу 1947. године и одржавао их је до августа 1991. године.

"Успостављање линије за Загреб је значајан и добродошао додатак мрежи дестинација Ер Србије која убрзано расте. Ови летови ће одговорити на све већу тражњу за пословним и туристичким путовањима оних који често путују између ове двије престонице и омогућиће им значајну уштеду времена у поређењу са путовањима возом или колима", рекао је генерални директор Ер Србије Дане Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана