Леново водећи произвођач PC

Taнјуг
Леново водећи произвођач PC

Компанија Леново остварила је удио од 16,7 одсто на глобалном тржишту персоналних рачунара у другом кварталу ове године, чиме је постала водећи произвођач персоналних рачунара у свијету.

Према IDC-ју компанија Леново је у другом кварталу остварила удио од 16,7 одсто на глобалном тржишту персоналних рачунара у поређењу са 15 одсто у истом периоду прошле године.

Такође, и Гартнер је навео да је Леново постигао идентичан удио на тржишту, у поређењу са 14,9 одсто остварених у претходном кварталу, као и истом раздобљу прошле године.

Ово је први пут да је компанија Леново јасно заузела водећу позицију на подручју персоналних рачунара. Предсједник и извршни директора Ленова Јанг Јуанкинг је казао да су поносни што је компанија постала лидер на подручју персоналних рачунара у свијету, изразивши захвалност корисницима, као и глобалном тиму на овом успјеху.

''Чак и на најизазовнијим тржиштима персоналних рачунара, компанија Леново не само да је остварила удијеле, већ је поступно побољшала профитабилност, а представљали смо и иновативне производе за сваки тржишни сегмент'', навео је Јуанкинг.

Битка за вођство на тржишту персоналних рачунара свакако би још могла да се мијења. Међутим, у потпуности сам увјерен да остаје довољно простора за профитабилан раст и невјероватне иновације на глобалном тржишту персоналних рачунара, додао је он.

''Тржиште персоналних рачунара се мијења, али представља прилику од 200 милијарди америчких долара. Компанија Леново је у позицији да боље искористи ову прилику него наша конкуренција, јер смо остварили чврсту равнотежу током протекле четири године'', сматра Јуанкинг.

Према његовим ријечима, на традиционално јаким тржишним позицијама, у Кини и у области комерцијалних персоналних рачунара на глобалном нивоу, наставили су да добијају удјеле и граде одрживе механизме профита.

''У међувремену, на глобалним тржиштима у развоју (гдје смо лидери) и на глобалном тржишту персоналних рачунара намјењених крајњим корисницима (гдје држимо другу позицију) изградили смо мјерљиву и побољшану профитабилност. Одржавање равнотеже између раста и профитабилности дуж цијелог пословања везаног за персоналне рачунаре наше је усмјерење у будућности'', закључио је Јуанкинг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана