Лакташи: Циљ јачање привредне сарадње Српске и Србије

А. Ј.
Лакташи: Циљ јачање привредне сарадње Српске и Србије

Лакташи - Начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман организовао је пријем за учеснике "Форума о привредној сарадњи између РС и Србије", који је у Бањалуци окупио више од 80 представника из области пољопривреде, информационих технологија, туризма, дрвне и грађевинске индустрије и других индустријских сектора.

Пријему су присуствовали и привредници са подручја Лакташа.

- Искористили смо прилику да презентујемо потенцијале Лакташа и могућности улагања. Привредна сарадња је веома значајна са обје стране Дрине - рекао је Коџоман и додао да привреда Српске не треба бити конкурент Србији, него да треба да сарађују и траже заједничко мјесто на европском тржишту.

На пријему у Лакташима говорило се и о размјени искустава између кластера, као и о потенцијалној сарадњи. Привредницима је представљено повољно пословно окружење и инвестициони потенцијали ове општине.

- Надам се да ћемо до сљедећег форума остварити још бољу сарадњу - рекла је предсједник СО Лакташи Сњежана Радетић.

Директор Националне агенције за регионални развој Србије Весна Миздрак изразила је наду да ће форум постати традиционалан, јер представља шансу за остваривање међусобне сарадње, размјену искуства и мишљења међу привредницима свих сектора.

Директор Регионалне агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић је рекао да општина Лакташи, као и низ других општина у Српској, почива на малим и средњим предузећима.

- По статистици ЕУ имамо више од 99 одсто малих и средњих предузећа, због чега смо искористили прилику да представимо потенцијале пословних окружења међу којима су и Лакташи - рекао је Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана