Лагард: Европа на раскрсници

Агенције
Лагард: Европа на раскрсници

Њујорк - Директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард позвала је европске лидере да дјелују без одлагања ради превазилажења дужничке кризе у еврозони.Она је у Њујорку рекла да, пет година од почетка кризе, још није остварен циљ стварања безбједног финансијског система.

„И даље смо далеко од коначног одредишта. Ризици расту из дана и дан и ми се налазимо на раскрсници”, рекла је Лагард, а преноси АFP.

Она је овим коментаром реаговала на недавни наступ њемачке канцеларке Ангеле Меркел, која је говорила о дугорочним плановима за обнову Европе, док остали лидери инсистирају на брзим рјешењима.

„Политичари треба да представе јасну мапу пута о томе како да се овај посао одради – не само да гледају наредних пет или десет година, него и наредне седмице и мјесеце”, рекла је Лагард.

Она је напоменула да је стабилиовање европских банака у интересу свих и да ће за то бити потребно наћи рјешење на европском нивоу.

„Дозволите ми да будем јасна. Рјешење за европске банке је у Европи. То значи веће ангажовање Европе, а не мање”, закључила је директорка ММФ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана