Квалитет бензина по најстрожим европским стандардима

М. Ч.
Квалитет бензина по најстрожим европским стандардима

БAЊAЛУКA - Рафинерија нафте Брод данас ће свечано пустити у рад новоизграђено постројење у којем ће се производити бензин чији ће квалитет одговарати најстрожим европским стандардима, а који ће се постићи смањењем садржаја бензола у бензину.

У саопштењу "Оптима групе", у чијем саставу је бродска Рафинерија, наводи се да ће послије пуштања у рад новог постројења, већ у 2012. години бити произведено 290.000 тона бензина.

- Том количином горива може да се напуни више од 7,5 милиона аутомобила. При томе, према плану Рафинерија ће радити са половином своје пројектне снаге - истиче се у саопштењу.

Инвестиције у обнављању производних капацитета секција број 31, 32, 34, 36 и 37 износе око осам милиона евра, док инвестиције за изградњу нових постројења износе више од десет милиона евра.

Свечаном отварању новог постројења присуствоваће предсједник РС Милорад Додик, министар енергетике Руске Федерације Сергеј Шматко, директор Рафинерије нафте Брод Сергеј Крашчук, те генерални директор "Зарубежњефта" Николај Брунич.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана