Куповина “OMV” пумпи довешће до појефтињења горива

Агенције
Куповина “OMV” пумпи довешће до појефтињења горива

Бањалука - Ако би руски нафтни произвођачи “Зарубежњефт” и “Гаспромњефт” купили бензинске пумпе аустријске компаније “OMV” то би допринијело смањењу цијена нафте и нафтних деривата у Републици Српској, сматра власник компаније “Октанпромет” Војин Митровић, преносе агенције.

Митровић очекује да ће “Гаспромњефт” на тржишту Републике Српске ићи са далеко нижим цијенама и покушати да конкуренцију доведе на ниво који ће одговарати потрошачима, али и прозвођачима.

Он је подсјетио да су цијене на OMV-ovim пумпама биле највеће у Српској, додајући да преговоре са “Гаспромњефтом” има и “Октанпромет”.

Према његовим ријечима, квалитет горива у овом тренутку не може бити под знаком питања, јер је он диктиран, и биће усклађен са евро 5 стандардом.

Са друге стране, предсједник Скупштине Удружења увозника и дистрибутера нафте и нафтних деривата Републике Српске Љубо Стевић сматра да промјена власништва неће довести до промјене у цијени горива, јер ће оне зависити од кретања на свјетској берзи.

- Што се тиче квалитета он ће бити исти, јер се набавка врши из исте рафинерије - рекао је Стевић.

Руски нафтни произвођачи “Зарубежњефт” и “Гаспромњефт” доспјели су у другу фазу понуде за куповину бензинских станица компаније „OMV” у Хрватској и БиХ - пише руски дневник “Ведомости”, позивајући се на представнике компанија.

Данас се очекују резултати тендера.

OMV је у децембру прошле године саопштио да продаје своје огранке у Хрватској и БиХ и да пажњу усмјерава на истраживање и производњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана