Купцима Телекома дато још времена

Глас Српске
Купцима Телекома дато још времена

БЕОГРAД - Рок за достављање обавезујућих понуда за куповину 51 одсто акција "Телекома Србија" продужен је до 31. марта 2011. године, потврђено је Танјугу у Министарству финансија Србије.

Радна група Министарства финансија за приватизацију дијела компаније продужила је првобитни рок са 21. фебруара на крај марта да би се "Франс Телекому" и "Дојче Телекому", али и осталим учесницима, дало довољно времена да проуче тендерску документацију како би дали што квалитетније понуде.

Влада Србије крајем децембра прошле године одредила је минималну почетну цијену за продају 51 одсто капитала "Телекома" од 1,4 милијарде евра.

Тендерску документацију за српску компанију до сада је откупило седам телеком оператера, и то "Дојче Телеком", "Франс Телеком", "Телеком Aустрија", "Aмерика мовил", "Ведер инвестментс" , "Турксел" и "Вимпелком".

По истеку рока за достављање обавезујућих понуда Влада Србије требало би да закаже јавну аукцију пред телевизијским камерама, као и када се продавала компанија "Моби 63" (бивши "Мобтел") у јулу 2006. године.

"Телеком Србија" посједује и телекомуникационе компаније "M:tel" у Црној Гори и "Телеком Српске" у Републици Српској, а цијела "Телеком Србија" група имала је 2009. године укупно 7.700.000 корисника мобилне телефоније и 3.400.000 корисника фиксне телефоније, те око 485.000 корисника интернета.

Слим и Савирис

Учешће компанија "Форбсовог" најбогатијег човјека на свијету Мексиканца Карлоса Слима и египатског милијардера Нагиба Савириса у трци за српски "Телеком" према мишљењу многих аналитичара значајно ће подићи вриједност компаније из Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана