Купцима пунта у РС уручени кључеви

Тања Милаковић
Купцима пунта у РС уручени кључеви

БAЊA ЛУКA - Првим купцима субвенционисаних аутомобила "фијат пунто" у Републици Српској јуче су у Бањој Луци уручени кључеви дуго очекиваних возила из крагујевачке фабрике.

Кључеви првог од девет возила уручени су купцу Драгану Тривићу и Бање Луке, док ће преосталих 36 возила који су стигли у РС бити уручени сљедећих дана.

- Дуго сам чекао возило, али се на крају чекање исплатило. "Пунто" ми је уручен баш на дан моје крсне славе, што је за мене већа радост и срећа. У времену у којем живимо тешко је издвојити новац за нови аутомобил, тако да сам искористио прилику да замијеним старо возило и уз субвенције купим ново - рекао је Тривић.

Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић казао је да је у првој групи у Српску стигло 45, док би осталих 255 возила из првог контигента у Бањој Луци требало да буде до 15. децембра.

- С обзиром на то да је интересовање за куповину "пунта" у Српској велико и да се пријавило око хиљаду заинтересованих купаца, настојаћемо да наставимо сарадњу са Србијом и у сљедећој години нашим купцима омогућимо и куповину аутомобила "фијат пунто" на гас - казао је Глухаковић.

Он је подсјетио да су купци у Српској за аутомобил издвојили 5.999 евра, Влада Српске субвенционисала је куповину возила са 1.350 евра, а Влада Србије са 613 евра.

Глухаковић је додао да су купци у Комерцијалној и Уникредит банци могли да подигну кредит за куповину возила на седам година, а мјесечна рата износи око 140 марака.

Комерцијални директор предузећа "Фијат аутомобили Србија" Драгољуб Петровић рекао је да је испорука возила купцима у Српској резултат сарадње двију влада.

- Жао ми је што је само 300 аутомобила одобрено за испоруку у РС у овој години, јер имамо велике капацитете и за РС и БиХ могли бисмо да испоручимо од 2.000 до 3.000 возила - рекао је Петровић.

Додао је да сваки "пунто" који је стигао у Српску има основни пакет опреме, који укључује аир баг за возача и сувозача, као и климу.

"Самакс"

Директор бањолучке фирме "Самакс", овлашћеног дилера "Фијат аутомобила Србија", Миленко Чудић истакао је да је до сада са купцима потписано више од 200 предуговора, а због великог интересовања становника Српске очекује се да би се "фијат пунто" у "Самаксовом" салону могао наћи и сљедеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана