Купца чека и вила од 11 милиона КМ

Јелена Бјелица
Купца чека и вила од 11 милиона КМ

Бањалука - Најскупље куће у Српској продају се по цијени од милион до чак 11 милиона марака, колико кошта једна вила у Требињу.

Према ријечима агената за продају некретнина, све скупље куће дуго чекају купце јер се углавном све своди на разгледање и дивљење.

Власник Агенције за промет некретнина "Сензор" из Бањалуке Манојло Поповић је казао да најскупља кућа коју продаје у овом граду кошта 1,5 милиона марака.

- То је стара вила у улици Краља Петра Првог Карађорђевића која има око 450 квадрата. Људи се распитују јер су ту веома луксузне и атрактивне куће у центру града, али сви одустану када чују колико кошта - истакао је Поповић.

Додао је да сви власници некретнина, када хоће да продају кућу, морају агенцији доставити уредну документацију на основу које се провјери да ли има судских спорова и тек онда се нуди на продају.

Према ријечима власника агенције "Твико" из Требиња Васе Милића, најскупља кућа у Требињу продаје се по цијени од 5,5 милиона евра.

- То је њена тржишна цијена, али се не продаје посредством моје агенције. Кућа је огромна, има око 1.000 квадрата, базене, канцеларије. Однедавно у продаји имам једну кућу која се продаје по цијени од два милиона марака, а има и једна од 1,5 милиона КМ. Све су то велике и луксузне куће - казао је Милић.

Додао је да су у Требињу куће које се продају прилично скупе.

- Има их у вриједности од 700.000 КМ до два милиона марака. Скоро је од мене један клијент тражио да купи кућу која није много скупа, али нисам могао да нађем ниједну чија је цијена испод 600.000 КМ - истакао је Милић.

Нагласио је да је најскупља кућа коју је продао коштала 300.000 евра.

- Продао сам је прошле године, а купац је био један тренер из НБА лиге - рекао је Милић.

У агенцији "Центар некретнина" из Бијељине казали су да најскупља кућа коју они продају кошта 450.000 марака.

- Налази се у центру Бијељине, има око 400 квадрата плаца и локал у приземљу који је чини скупљом. Друга по вриједности је кућа у Дворовима која кошта 390.000 КМ. То је веома луксузна кућа са 1.500 метара квадратних. Обје су на продају око годину и још није било заинтересованих купаца - казали су у овој агенцији.

Најјефтиније

Најјефтинија кућа која се продаје у Бијељини кошта 14.000 КМ и налази се око 12 километара од града. Кућа има 50 квадратних метара.

Поповић је рекао да најјефтинија кућа у Бањалуци коју продаје кошта 115.000 марака, а налази се на плацу од 700 квадрата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана