Кукић и Прлић илегално пребацили 800 милиона КМ

Глас Српске
Кукић и Прлић илегално пребацили 800 милиона КМ

МОСТAР - ХТ Мостар ни по чему није хрватска фирма, већ је финансијски сервис Владе Федерације, у чији је буyет Управа ХТ-а предвођена Славом Кукићем у Надзорном одбору и Стипом Прлићем, директором, у посљедњих неколико година илегално преусмјерила више од 800 милиона марака, а одговорност није сносила, јер је под заштитом исте те Владе.


  Ово је јуче саопштио Независни савјет запослених у ХТ Мостар, који се огласио поводом најновијих збивања око смјене директора и управе ХТ-а. 

- Питамо се одакле управи и директору толика луксузна возила и некретнине, куће и викендице? - наводе радници и истичу да је за разне манифестације бошњачких институција и удружења  ХТ Мостар  од 2004. године платио око 150 милиона марака, док је у истом периоду за хрватске институције културе и друштва дао свега 51.213 КМ.

Радници наводе да је огроман новац од добити и пословања ХТ Мостар уплаћивао у федерални буyет, одакле је он преусмјераван у пропала бошњачка подузећа или руднике без дна под изговором "увезивања радног стажа".

Независни савјет запослених у ХТ Мостар наводи да је за градњу yамија ХТ Мостар дао 211.300 КМ, у "Скокове са Старог моста" је од 2004. уплаћено 40.500 КМ, у "Сарајево филм фестивал"  уплаћено је до данас 600.000 КМ кроз спонзорске уговоре.

Под ставком "Дружења и теферичи" Исламске заједнице у Хрватско-неретванском и Сарајевском кантону уплаћено је 31.000 КМ.

- За рекламну кампању која се одвијала преко бошњачких приватних фирми из Сарајева, ХТ Мостар је уплатио 350.000 КМ посредством познанстава људи из Управе - без конкурса. Све ове податке, па и оне који су означени као "пословна тајна", ХТ Мостар је, по закону, дужан да предочи било коме у складу са Законом о слободи приступа информацијама, као јавно подузеће, наводе радници. (pincom.info)

Купили ћутање медија

Директор и Управа ХТ Мостар су "купили" мањим износима ћутање појединих или већине медија који су ионако под доминацијом или контролом бошњачких медија у БиХ. Aли, ипак, мислимо да права истина треба да угледа свјетло дана, наводи Независни савјет запослених ХТ Мостар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана