Кров над главом за ромске породице

Вито Тепић
Кров над главом за ромске породице

ТЕСЛИЋ - У оквиру пројекта "Стамбено збрињавање Рома у БиХ", предвиђено је да до краја ове године буду адаптиране ромске куће на подручју општине Теслић.

Пројекат је иницирало Министарство за људска права и избјеглице БиХ, а спроводи се у општинама Теслић, Козарска Дубица, Маглај, Кључ, Сански Мост, Кладањ, али и у Брчко дистрикту.

Представници општине Теслић и Министарства за људска права и избјеглице БиХ потписали су пред крај прошле године у Сарајеву Споразум о сарадњи у овом пројекту.

Замјеник начелника теслићке општине Миодраг Лукић, који је потписао споразум са ресорним министром Сафетом Халиловићем, каже да је циљ овог пројекта стамбено збрињавање најугроженијих ромских породица у Теслићу.

- Планирана је изградња три нова стамбена објекта за Роме који немају свој кров над главом. Биће обновљене и двије ромске куће - истакао је Лукић.

Он је додао да ће стварањем бољих услова становања бити побољшан статус и социјална заштита Рома у Републици Српској и БиХ.

Лукић је нагласио да би пројекат требало да буде реализован до краја ове године.

- Министарство је у сврху реализације пројекта за општину Теслић обезбиједило 103.000 марака. Као учесник у пројекту општина Теслић обезбиједиће десет одсто средстава. Од тог новца обезбиједићемо контролу над спровођењем пројекта и прибављањем пројектне документације - истакао је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана