Кренуо први воз из зворничке Алумине за Мађарску

Aгенције
Кренуо први воз из зворничке Алумине за Мађарску

Добој - Јавно предузеће "Жељезнице Републике Српске" данас су у Фабрици "Алумина" у Зворнику утовариле први воз од 20 теретних кола алуминијум-хидроксида, који је отпремљен за Мађарску.

Од данас па до краја године сваке седмице биће отпремано по пет возова алуминијум-хидроксида из зворничке Фабрике "Алумина" за мађарску станицу Ајку у Мађарској, објављено је на интернет страници "Жељезнице Републике Српске".

У саставу сваког воза биће 20 теретних кола, која преко граничног прелаза Зворник - Брасина улазе у Србију и настављају пут до крајњег одредишта у Мађарској.

Иако је ријеч о специфичној роби, чији утовар зависи од временских услова у "Жељезницама Републике Српске" очекују да ће планираних 50.000 тона бити превезено до краја године, те да би превоз још око 70.000 тона требало да буде настављен наредне године.

Превоз пробних количина алуминијум-хидроксида из зворничке Фабрике "Алумина" за Мађарску кренуо је 23. јула, када је до краја прве половине прошлог мјесеца отпреман по један, а у другој половини по два воза седмично у чијем је саставу било 20 теретних кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана