Кравченко: “Јужни ток” користан за цијели регион

Агенције
Кравченко: “Јужни ток” користан за цијели регион

Београд - Директор Нафтне индустрије Србије (НИС) Кирил Кравченко изразио је увјерење да ће гасовод “Јужни ток” бити од користи цијелом региону, јер ће обезбиједити додатне изворе гаса и стабилност, преносе агенције.

Кравченко је рекао да не постоји директна веза између НИС-а и Гаспромовог пројекта гасовода “Јужни ток” у региону, иако је водећи акционар у компанији и пројекту исти.

- За наш посао, то није ствар од највећег значаја. Могуће је да ћемо учествовати, са другим партнерима, у пројектима производње струје из гаса из “Јужног тока”, али за пројекте које смо већ почели имамо довољно свог гаса - рекао је Кравченко у интервјуу за сајт “ЕурАктив”.

Кравченко је истакао да НИС не покушава да “оживи” бившу Југославију, већ да жели развој економских односа међу земљама региона ради узајамне дјелотворне сарадње.

Гасовод “Јужни ток” пребациваће руски природни гас преко Црног мора у Бугарску и Србију и даље за Грчку, Италију и Аустрију.

Један крак гасовода ући ће у Републику Српску из Србије код Зворника, одакле ће бити усмјерен према Бијељини и другим градовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана